


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), “terörle mücadele ve sınır güvenlik programını desteklemek” adına Afrika ülkesi Çad’a askeri araçlar ve güvenlik ekipmanları teslim ettiğini duyurdu.
Ülkenin resmi ajansı WAM’da yer alan haberde, BAE ile Çad’ın askeri işbirliği başta olmak üzere çeşitli alanlarda imzaladığı anlaşmalarla seçkin ilişkilere sahip olduğu vurgulandı.
BAE’nin bu bağlamda Çad’a askeri araçlar ve güvenlik ekipmanları teslim ettiği, Abu Dabi’nin söz konusu girişimle Çad’ın terörle mücadele alanındaki yeteneklerini geliştirmesine ve sınır güvenliği programına destek verdiği kaydedildi.
Çad Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi İtno’nun haziran ayında Abu Dabi’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanmıştı.
KONYA HABER
16 Haziran 2026EKONOMİ
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3809 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3713 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3698 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3681 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3670 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.