


DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya’da sabah namazını ‘Ailece sabah namazında duada buluşuyor’ adlı programın düzenlendiği Kapu Camisi’nde kıldı. Namazda İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin halkı için dualar edildi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bir dizi ziyaret için bugün Konya’ya geldi. Erbaş, sabah namazını, İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Vakfı Konya Şubesi tarafından ‘Ailece sabah namazında duada buluşuyor’ adlı programın düzenlendiği Kapu Camisi’nde kıldı.
Erbaş, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılara tepki göstererek, “Dünyanın gözü önünde Filistin’de, Gazze’de, çocuklar, kadınlar, öldürülürken elimizden bir şey geliyorsa yapmazsak, dilimizden bir şey geliyorsa söylemezsek, kalbimizle buğuz etmezsek, o zaman biz bu ümmetin neresinde oluruz. Bugün burada elimizden ne geliyorsa, imkanlarımızı mazlum kardeşlerimize ulaştırma noktasında maddi olarak, yardım olarak, neler yapmamız gerekiyorsa, onu eğer yapmazsak, vazifemizi yapmış olamayız. Gazze konusundaki, Filistin konusundaki işte bu hassasiyetimiz, inancımızın bizde oluşturduğu merhamet duygusundan kaynaklanmaktadır. Rabbim bu merhametimizi ilelebet daim eylesin. Bu merhamet olmazsa dünyada huzur olmaz” diye konuştu.
Erbaş’ın, konuşmasının ardından Filistin halkı için dualar edildi.
KONYA HABER
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026DÜNYA
08 Mayıs 2026DÜNYA
08 Mayıs 2026DÜNYA
08 Mayıs 2026DÜNYA
08 Mayıs 2026DÜNYA
08 Mayıs 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323227 kez okundu
2
2026 UEC Pist Şampiyonası Tamamlandı
141820 kez okundu
3
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135155 kez okundu
4
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97344 kez okundu
5
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88929 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.