


Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, Gabon’daki gelişmelere ilişkin “Fransa, Gabon’da devam etmekte olan askeri darbeyi kınıyor.” dedi.
Veran, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Fransa’nın Gabon’da sahadaki durumun gidişatını yakından takip ettiğini belirten Veran, “Fransa, Gabon’da devam etmekte olan askeri darbeyi kınıyor.” ifadesini kullandı.
Veran, ülkesinin, Gabon’daki cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının uygulanmasını istediğini dile getirdi.
Fransa’nın Gabon’daki Büyükelçiliğince X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Gabon’da devam eden olaylar nedeniyle bu ülkedeki Fransız vatandaşlarına evlerinde kalma çağrısı yapıldı.
Askerler yönetime el koydu
Orta Afrika ülkesi Gabon’da sabah erken saatlerde ulusal televizyon binasına giren bir grup asker, yönetimi ele geçirdiklerini duyurdu.
Askerler, 26 Ağustos’ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini ve ülke sınırlarının kapatıldığını açıkladı.
Mevcut Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, 26 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerini üçüncü kez kazanmıştı.
64 yaşındaki Ali Bongo, ülkeyi 41 yıldan uzun süre yöneten babası Omar Bongo’dan 2009’da görevi devralmıştı.
Ülkede oy verme işleminin son saatlerinde “şiddet” uygulandığı gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı getirilmiş, seçimin ardından oy sayım işlemi devam ederken internet kısıtlanmıştı.
Muhalifler ise hükumetin uygulamalarına tepki göstermiş ve muhalefet lideri Ondo Ossa, Ali Bongo’ya karşı verdiği başkanlık mücadelesinde seçimlere hile karıştırıldığını öne sürmüştü.???
KONYA HABER
16 Haziran 2026EKONOMİ
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3809 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3713 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3698 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3681 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3670 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.