


İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da 3 Filistinliyi öldürmesini kınadı.
İİT’den yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’nın Cenin kenti yakınlarında Filistinli 3 kişinin aracın içinde vurularak öldürülmesi “korkunç bir suç” olarak nitelendirildi.
Batı Şeria’da fanatik Yahudi yerleşimci çeteler tarafından Filistinlilere ve topraklarına yönelik düzenlenen saldırıların da kınandığı açıklamada, söz konusu radikal çetelerce Nablus’ta gerçekleştirilen saldırılar sonucu 4 Ağustos’ta bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı hatırlatıldı.
Filistinlilere yönelik devam eden saldırıların yol açacağı sonuçlardan İsrail’in sorumlu tutulduğu açıklamada, uluslararası topluma İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların önüne geçme çağrısında bulunuldu.
İsrail askerleri dün Cenin kenti yakınlarındaki Arraba beldesinde bir araca ateş açarak 3 Filistinliyi öldürmüştü.
İsrail Ordu Sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, öldürülen Filistinlilerin saldırı hazırlığında bir “terör hücresi” olduğunu ve araçta bir otomatik tüfek bulunduğunu iddia etmişti.
KONYA HABER
16 Haziran 2026EKONOMİ
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3809 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3713 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3698 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3681 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3670 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.