


Son Güncelleme: 21.08.2023 16:13
İsrail ordusu, son günlerde yaşanan yerleşimci ölümlerinin ardından Batı Şeria’ya takviye güç gönderme kararı aldı. Kararın, Batı Şeria’daki birliklerin desteklenmesi ve El-Halil’deki saldırının failinin takip edilmesi amacıyla alındığı belirtildi.
İsrail ordusu son günlerde 3 yerleşimcinin öldüğü olayların ardından işgal altındaki Batı Şeria’ya takviye güç gönderme kararı aldı.
İsrail ordusunun yazılı açıklamasında, yapılan değerlendirme sonucu Batı Şeria’da faaliyet gösteren birliklere bir tabur, iki bölükten oluşan takviye güç gönderilmesi kararı alındığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu kararın Batı Şeria’daki birliklerin desteklenmesi ve El-Halil’deki saldırının failinin takip edilmesi amacıyla alındığı kaydedildi.
İsrail ordusu 19 Ağustos’ta Nablus yakınlarındaki Huvvara beldesinde düzenlenen saldırıda 2 yerleşimcinin öldüğünü, bu sabah da El Halil’de silahlı saldırı sonucu 40 yaşlarında bir yerleşimcinin öldüğünü, birinin de ağır yaralandığını duyurmuştu.
Kaynak: AA
KONYA HABER
02 Mayıs 2026EKONOMİ
02 Mayıs 2026DÜNYA
02 Mayıs 2026DÜNYA
02 Mayıs 2026DÜNYA
02 Mayıs 2026DÜNYA
02 Mayıs 2026DÜNYA
02 Mayıs 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3759 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3662 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3647 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3630 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3619 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.