DOLAR

49,2103

0,03%
EURO

55,2144

0,18%
ALTIN(gr)

6.524,75

0,35%
BİST 100

0.00

0.00%
Çumra
15°

AZ BULUTLU

Karatay’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Karatay Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ilçede görev yapan din görevlilerini Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda buluşturdu. Programın sonunda emekli din görevlilerine plaket verildi.

Karatay’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Karatay Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ilçede görev yapan imam, müezzin ve din görevlilerini bir araya getirdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, camiler ve din görevlilerinin toplumun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek din görevlilerinin haftasını tebrik etti.

Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkan Vekili Faruk Küçükkömürler, MHP Karatay İlçe Başkanı Muammer Özcan, Konya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bilici, Konya Kuran Eğitim Merkezi Müdürü Enes Çukur, Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş ile ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş, camilerin yalnızca ibadet edilen mekânlar olmadığını, aynı zamanda toplumun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendiği önemli merkezler olduğunu söyledi. Camilerin insanları aynı çatı altında buluşturan ve toplumun her kesimini gözeten müstesna mekânlar olduğunu ifade eden Taş, bu mekânlarda iyilik, güzellik, hayır, anne-babaya saygı, aile ve komşuluk ilişkileri gibi insani değerlerin yanı sıra vatan ve bayrak sevgisi ile şehitlik ve gazilik gibi milli ve manevi değerlerin de yaşatıldığını kaydetti.

Din görevlilerinin Kur’an ve mihrap hizmetini yerine getiren, toplumun manevi hayatına rehberlik eden önemli bir görev üstlendiklerini belirten Taş, din görevlilerinin insanların doğumundan vefatına kadar pek çok önemli anında yanlarında olduğunu söyledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla her yıl din görevlileriyle bir araya gelinmesine vesile olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden Taş, tüm din görevlilerinin ve vatandaşların Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak haftanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da programdaki konuşmasında camilerin ibadet edilen mekânlar olmasının yanı sıra birlik, beraberlik ve kardeşliğin en önemli buluşma noktaları olduğunu söyledi. Camilerin toplum hayatındaki önemine dikkat çeken Kılca, camilerin ülkenin manevi değerlerinin ve ortak hafızasının önemli sembollerinden olduğunu belirterek din görevlilerinin haftasını kutladı.

Camilerde görev yapmanın ve vatandaşlara hizmet etmenin büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade eden Başkan Kılca, din görevlilerinin toplum hayatındaki rehberlik rolüne vurgu yaptı. Kılca, “Sizler mihrapta imamsınız, minberde hatipsiniz ama kürsüde rehbersiniz. En güzel günlerimizde de üzüntülü günlerimizde de bizlerin duasısınız. Çocuklarımızın örnek aldığı, rehber olarak gördüğü kişilersiniz. Onun için sizlerle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

“Camilerimizin ve müftülüğümüzün yanındayız” diyen Başkan Kılca, Karatay Belediyesi olarak din görevlilerinin, müftülüğün ve camilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek olmaya devam ettiklerini belirtti. Camilerin fiziki şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kılca, çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinde din görevlilerinin önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Özellikle yaz dönemlerinde gerçekleştirilen Kur’an kurslarının gençlerin Kur’an-ı Kerim’le tanışması ve din görevlilerini rol model olarak benimsemesi açısından önemli olduğunu dile getiren Kılca, Karatay Belediyesi olarak bu süreçte çocuk ve gençlere yönelik sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler düzenlediklerini aktardı. Kılca, “Amacımız, gelecek nesillerimize daha iyi bir gelecek bırakabilmek için gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesidir.” dedi.

Din görevlilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Hasan Kılca, tüm din görevlilerine sağlık, sıhhat ve uzun ömür diledi. Hayatını kaybeden din görevlilerini rahmet ve minnetle anan Kılca, emekli din görevlilerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu. Tüm din görevlilerine hayırlı mesailer dileyen Kılca, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan ise din görevlilerinin topluma doğru dini bilgiyi ulaştırma, vatandaşlara rehberlik etme ve birlik, beraberlik ile kardeşlik duygularının güçlenmesine katkı sunma noktasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Din görevlilerinin yalnızca camilerde ibadetlerin yerine getirilmesine rehberlik eden kişiler olmadığını belirten Ayhan, onların toplumun her kesimiyle gönül bağı kuran, zor zamanlarda vatandaşların yanında olan, çocuklara ve gençlere milli ve manevi değerleri aktaran önemli gönül insanları olduğunu ifade etti.

İslam dininin temelinde sevgi, merhamet, adalet ve hoşgörü gibi değerlerin bulunduğuna dikkat çeken Ayhan, din görevlilerine bu değerlerin doğru şekilde anlatılması ve toplum hayatında yaşatılmasına vesile olunması noktasında önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Tüm din görevlilerine teşekkür eden Kaymakam Ayhan, “Görevlerini büyük bir özveri ve fedakârlıkla yerine getiren başta müftülerimiz, müezzin kayyımlarımız, Kur'an kursu öğreticilerimiz, vaizlerimiz olmak üzere bütün din görevlilerimizin Din Görevlileri Haftası'nı yürekten tebrik ediyorum. Böylesi anlamlı bir programa vesile olan Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda emekli olan din görevlilerine plaket takdim edildi. Günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından program sona erdi.

Editör: F.ÖZKAN

Haberin Fotoğrafları

Haber Ara
Haber Ara