


Konya’nın Çumra ilçesinde imam babası ile annesini silahla öldüren sanığın yargılanmasına başlandı.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mücahit Mustafa Çoban ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.
Sanık Çoban, savunmasında, anne ve babasıyla istediği evliliği yapmasına müsaade etmemeleri nedeniyle tartıştığını ileri sürerek, “Çocukluğumdan gelen sıkıntılarım vardı. Bir günlük bir mesele değildi. Olay anında da ansızın sinir krizi geçirdim ve maalesef böyle bir hata yaptım. Başka bir olay nedeniyle arkadaşlarımdan silah almıştım. Olay günü de tartışma sırasında beni tahrik etmeleri nedeniyle böyle bir olayı gerçekleştirdim.” ifadelerini kullandı.
Psikolojik problemler yaşadığını öne süren Çoban, olaydan önce babasıyla tartışması sırasında babasının kendisine “Seni evlatlıktan reddedeceğim.” dediğini, bu nedenle sinirlerine hakim olamadığını iddia etti.
Maktul Hüseyin Çoban’ın annesi ise torunundan ve torununa silah veren arkadaşlarından şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Olay
İçeri Çumra Mahallesi’ndeki evde 1 Haziran’da imam Hüseyin (57) ile eşi Mürüvvet Çoban (55) tabancayla öldürülmüş halde bulunmuş, çiftin oğlu Mücahit Mustafa Çoban (27) gözaltına alınmış, suçunu itiraf ettikten sonra tutuklanmıştı.
KONYA HABER
25 Mayıs 2026EKONOMİ
25 Mayıs 2026DÜNYA
25 Mayıs 2026DÜNYA
25 Mayıs 2026DÜNYA
25 Mayıs 2026DÜNYA
25 Mayıs 2026DÜNYA
25 Mayıs 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323229 kez okundu
2
2026 UEC Pist Şampiyonası Tamamlandı
154431 kez okundu
3
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135159 kez okundu
4
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97348 kez okundu
5
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88932 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.