Kovid-19 salgınının başlamasının ardından sınırlarını kapatan Kuzey Kore’den, yaklaşık 3 yıl sonra yurt dışına ilk yolcu uçağı seferi yapıldı.
Uçuş takip sitesi Flightradar24’ün verilerine göre, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’dan kalkan ulusal hava yolu şirketi Air Koryo’nun “JS151” sefer sayılı uçağı, Çin’in başkenti Pekin’e indi.
Uçuş, Kovid-19 salgınının etkisini gösterdiği 2020 başından bu yana Kuzey Kore’den yurt dışına ilk yolcu uçağı seferi oldu.
Pyongyang yönetimi, salgın gerekçesiyle sınırlarını kapatırken yolcu uçağı seferlerini askıya almıştı.
Air Koryo’nun dün yapılması planlan Pyongyang-Pekin seferi bilinmeyen sebeple iptal edilmişti.
Kuzey Kore, son günlerde Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıldır sürdüğü kapanmayı sona erdireceğinin işaretlerini vermişti.
Çinli ve Rus yetkililer geçen ay başkent Pyonyang’da düzenlenen askeri törene katılmış, salgının başlamasından bu yana ülkeyi ziyaret eden ilk yabancı ülke heyetleri olmuştu.
Öte yandan geçen hafta Kuzey Koreli tekvando milli takımı sporcuları, Kazakistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katılmak için trenle bu ülkeye gitmek üzere kara yoluyla Pekin’e hareket etmişti.
NK News sitesinin haberine göre Air Koryo, 25 ve 28 Ağustos’ta Pyongyang’dan Rusya’nın Vladivostok şehrine iki yolcu uçağı seferi planlıyor.
KONYA HABER
19 Haziran 2026EKONOMİ
19 Haziran 2026DÜNYA
19 Haziran 2026DÜNYA
19 Haziran 2026DÜNYA
19 Haziran 2026DÜNYA
19 Haziran 2026DÜNYA
19 Haziran 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3814 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3718 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3703 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3686 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3675 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.