


Mirasımız Kudüs Derneği, işgal altındaki Doğu Kudüs’te “Kudüs yetim kalmasın, Kudüs’te yetim kalmasın” sloganı ile yetim çocuklara yönelik etkinlik düzenledi.
Mirasımız Kudüs Derneği gönüllüleri, Doğu Kudüs’te bir gençlik merkezinde düzenlenen etkinlikte, bakımları dernek tarafından üstlenilen 201 yetim çocuğa çeşitli hediyeler vererek nakdi yardımda bulundu.
Gönüllüler, burada çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.
AA muhabirine konuşan Mirasımız Kudüs Derneği Medya İlişkileri Sorumlusu Nihat Topçu, dernek olarak; Kudüs’te yaşayan ve hamiliğe ihtiyaç duyan yetimlerle bir buluşma gerçekleştirerek kendilerine emanet edilen zekat ve sadakaları yetim kardeşlerine teslim ettiklerini söyledi.
Kudüs’teki yetimlerle buluşmaya Türkiye’den ve Avrupa’nın farklı şehirlerinden gelen gönüllülerin katıldığını söyleyen Nihat Topçu, yıl boyu Kudüs’teki çocukların eğitimi konusunda ailelerinin sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Topçu, faaliyetleriyle bir taraftan yetim hamiliği yaparken bir taraftan da Osmanlının bakiyesi olan Anadolu coğrafyasının Kudüs ile bağının kopmadığını buradaki Müslümanlara hissettirmeye çalıştıklarının altını çizdi.
KONYA HABER
16 Haziran 2026EKONOMİ
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026DÜNYA
16 Haziran 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3809 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3713 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3698 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3681 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3670 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.