


Norveç, ren geyiklerinin Rusya’ya geçişini engellemek amacıyla sınırdaki çitin bozuk kısımlarını onaracağını açıkladı.
Fox News’in haberine göre, Norveç Tarım Dairesi yetkilileri, onarım kararını, Rusya’nın otlak kaybı nedeniyle Norveç’ten 2 defa tazminat talebinde bulunmasının ardından aldı.
Yetkililer, yılın başından bu yana 42 ren geyiğinin Rusya’ya geçtiğini belirterek, bu durumu engellemek için sınırdaki köhne çiti onaracaklarını kaydetti.
Ülkenin Hamborgvatnet ve Storskog kasabaları arasında bulunan çitin bir kısmının değiştirileceğini aktaran yetkililer, 348 bin dolara mal olacak onarımın 1 Ekim’de tamamlanacağını ifade etti.
Rusya, sınırını geçen ren geyikleri nedeniyle Norveç’ten tazminat istedi
Yetkililer, Rusya’nın ren geyiği geçişleri nedeniyle Norveç’ten şimdiye kadar 2 kez tazminat talebinde bulunduğunu belirtti.
Rusya’nın taleplerinin, Norveç’in, sınırı geçen her ren geyiği için 4 bin 700 dolar ve hayvanların Rusya topraklarında otladıkları günler karşılığında da toplam 4,4 milyon dolar ödemesi olduğu kaydedildi.
KONYA HABER
01 Mayıs 2026EKONOMİ
01 Mayıs 2026DÜNYA
01 Mayıs 2026DÜNYA
01 Mayıs 2026DÜNYA
01 Mayıs 2026DÜNYA
01 Mayıs 2026DÜNYA
01 Mayıs 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3759 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3662 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3647 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3630 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3619 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.