DOLAR

49,9964

0,03%
EURO

55,9409

0,02%
ALTIN(gr)

6.320,01

0,27%
BİST 100

0.00

0.00%
Çumra
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

  • Anasayfa
  • »
  • Konya Haber
  • »
  • İçişleri Bakanı Çiftçi, Konya’daki afet ve yangın eğitim merkezini inceledi

İçişleri Bakanı Çiftçi, Konya’daki afet ve yangın eğitim merkezini inceledi

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin metrekarelik alanda kurulan Afet Lojistik ve Uluslararası Endüstriyel Yangınlara Müdahale Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 40 milyon liraya mal olan yerleşke üç ayrı birimden oluşuyor.

İçişleri Bakanı Çiftçi, Konya’daki afet ve yangın eğitim merkezini inceledi

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Afet Lojistik ve Uluslararası Endüstriyel Yangınlara Müdahale Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Merkezin çalışmaları ve sahip olduğu imkânlar hakkında bilgi alan Çiftçi, örnek merkez dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Bakan Çiftçi’ye ziyareti sırasında Konya Valisi İbrahim Akın, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Ünal Karaman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş eşlik etti.

Merkezin faaliyetleri ile teknik imkânları hakkında bilgi alan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Afet Lojistik Merkezi ile uluslararası düzeyde hizmet veren ve JOIFF akreditasyonuna sahip Uluslararası Endüstriyel Yangınlara Müdahale Eğitim Merkezi dolayısıyla Başkan Altay’ı tebrik ederek kolaylıklar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Merkezimizin imkânlarını ve çalışmalarını yerinde inceleyen İçişleri Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Konya’mızın afetlere karşı daha dirençli bir şehir olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Ziyarette ayrıca merkezin teknik altyapısı, afet lojistiği kapasitesi ve uluslararası standartlarda endüstriyel yangınlara müdahale eğitimleri değerlendirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan yeni yerleşke; Sanayi İtfaiye Merkezi, Afet Lojistik Merkezi ve Uluslararası Endüstriyel Yangınlara Müdahale Eğitim Merkezi olmak üzere üç ayrı birimden oluşuyor. Konya’nın afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesine katkı sunması hedeflenen yatırımın yaklaşık 40 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

Editör: F.ÖZKAN

Haberin Fotoğrafları

Haber Ara
Haber Ara