DOLAR

48,4285

0,00%
EURO

56,3328

0,17%
ALTIN(gr)

6.845,56

-0,76%
BİST 100

0.00

0.00%
Çumra
20°

AÇIK

  • Anasayfa
  • »
  • Konya Haber
  • »
  • Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda İlk Test Sürüşü Gerçekleştirildi

Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda İlk Test Sürüşü Gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nı Şehir Hastanesi’ne bağlayacak Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Konya Bü

Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda İlk Test Sürüşü Gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nı Şehir Hastanesi’ne bağlayacak Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hatta test sürecine geçildi.

Test sürüşü sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Altay, Adliye-Şehir Hastanesi-Stadyum Hattı projesinde ilk etapta Adliye ile Şehir Hastanesi arasındaki ulaşımın sağlanacağını belirtti. Altay, ikinci etapta sanayilere, üçüncü etapta ise stadyuma ulaşılacağını ve toplam 21,1 kilometrelik hattın tamamlanmış olacağını ifade etti.

Uzun süredir proje için emek verdiklerini belirten Altay, “Elhamdülillah artık test sürüşü aşamasına geçtik, bir an önce de vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi. Adliye-Şehir Hastanesi istikametinin ilk etap olarak açılacağını kaydeden Altay, mevcut tramvaylarla hattın işletildiğini söyledi.

Başkan Altay, “Son durağımız Adliye olan kısım, vatandaşlarımızın çok yoğun bir şekilde ihtiyacı olan Şehir Hastanesi’ne kadar devam etmiş olacak. Bundan sonra Şehir Hastanesi’ne gitmek isteyen vatandaşlarımız Alaaddin-Adliye hattına bindiklerinde kesintisiz şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaşabilecekler” diye konuştu.

Konya’nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altay, mevcut durumda 27 kilometre raylı sistem hattı bulunduğunu, inşaatına başlanan hatların tamamlanmasıyla bu ağa 57 kilometre daha ekleneceğini belirtti. Altay, “Yani 1’in yanına 2 tane daha koymuş oluyoruz. İnşallah yeni müjdeler için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Projeye katkı sunanlara teşekkür eden Uğur İbrahim Altay, “Konya’ya sevgisini, muhabbetini her zaman ifade eden değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz (AYGM) Yalçın Eyigün beye, ekibine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konya’nın raylı sistem ağını geliştirmeye ve şehrin hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini kaydeden Altay, Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

Editör: F.ÖZKAN

Haberin Fotoğrafları

Haber Ara
Haber Ara