


Karatay Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve bölgedeki birçok ilin etkilendiği depremin ardından hazırladığı kurtarma ve mobil araçlarının yanı sıra, konteynerler, çekiciler, tatlı su araçları, jeneratör ile belediye personelini deprem bölgesine gönderdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Konya olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarımızla iletişim halindeyiz. Gün birlik olma günüdür. Konya olarak ülke olarak gözümüz bölgeden gelecek güzel haberlerde. Milletimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun” dedi.
Saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye tek yürek oldu ve harekete geçen kurum ile kuruluşların yanı sıra belediyeler de afet bölgesine yardımda bulunmak için canla başla çalışıyor.
Karatay Belediyesi de olası afet durumları için gerekli tüm hazırlığını yaptı. Belediye tarafından hazırlanan araçlar, yardım malzemeleri, ekipman ve birçok personel hemen bölgeye hareket etti.
KARATAY BELEDİYESİ TÜM İMKÂNLARIYLA DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesisleri’nde belediye başkanları ve birim müdürleriyle bir araya gelerek bölgeye gönderilecek araç, ekipman ve personelin hazırlıklarıyla ilgili bilgi aldı.
Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan kurtarma araçlarının yanı sıra ekskavatörler, loderlar, kamyonlar, barınma amaçlı kapalı araçlar, çekici, taziye aracı, konteynerler, tatlı su aracı, jeneratör, 50 bin adet ekmek ile 38 belediye personel; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın talimatıyla Hatay’a hareket etti.
GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR
Ülke olarak büyük bir depremle sarsıldıklarını ifade eden ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Hasan Kılca; “Konya olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarımızla iletişim halindeyiz. Çalışmalarımızı Konya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve AFAD koordinasyonunda yürütüyoruz. Karatay Belediyesi olarak bizler de tüm imkanlarımızı seferber ettik ve hazırladığımız araç, ekipman, personel ve malzemeler, koordinasyon halinde olduğumuz il olan Hatay’a doğru yola çıktı. Vatandaşlarımızdan Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına katılım göstermelerini de ayrıca bekliyoruz. Devletimiz güçlü; gün birlik olma günüdür. Konya olarak ülke olarak gözümüz bölgeden gelecek güzel haberlerde. Milletimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun” dedi. A.ARAN
KONYA HABER
11 Mart 2026EKONOMİ
11 Mart 2026DÜNYA
11 Mart 2026DÜNYA
11 Mart 2026DÜNYA
11 Mart 2026DÜNYA
11 Mart 2026DÜNYA
11 Mart 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323208 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135132 kez okundu
3
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97325 kez okundu
4
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88908 kez okundu
5
KONYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
45087 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.