


Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından Konya’da okuyan yabancı öğrenciler için “Uluslararası Öğrenciler Sosyal İnovasyon Yaz Okulu” düzenlendi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenciler Sosyal İnovasyon Yaz Okulu”, 2-3 Ağustos’ta ajansın Meram Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Sosyal inovasyonun transferini ve ortak akıl mekanizması ile çözüme odaklanmayı hedefleyen yaz okulunda yabancı öğrenciler, sosyal inovasyon ana başlığında sosyal fayda, etki, proje yönetimi konularında eğitimler ve atölyelere katıldı.
Yaz okulu kapsamında gerçekleştirilen programda, sosyal inovasyon iyi uygulama örnekleri, bilimsel araştırma tasarımı, proje döngüsü, şehircilik çalışmaları odağa alındı. Öğrenciler, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler atölyesinde inovasyon odaklı çözümleri tasarladı.
Uluslararası öğrencilerin hem inovasyonu hem de yaşadıkları bölgelere özgü sorunların çözümü için sosyal inovasyon stratejilerini keşfettikleri yaz okulu sonunda katılımcılara belge verildi.
KONYA HABER
16 Nisan 2026EKONOMİ
16 Nisan 2026DÜNYA
16 Nisan 2026DÜNYA
16 Nisan 2026DÜNYA
16 Nisan 2026DÜNYA
16 Nisan 2026DÜNYA
16 Nisan 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323223 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135148 kez okundu
3
2026 UEC Pist Şampiyonası Tamamlandı
123720 kez okundu
4
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97338 kez okundu
5
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88922 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.