


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Etiyopya’nın Amhara bölgesinde şiddetlenen çatışmalar sonrası Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile telefon görüşmesi yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ordu ve yerel milisler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine dün olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen Amhara bölgesine ilişkin endişelerini ifade etti.
Etiyopya’nın kuzeyinde Tigraylı isyancılarla ordunun imzaladığı barış anlaşmasının ardından tarafların kaydettiği ilerlemeyi onayladığını belirten Blinken, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’nin (TPLF) ve Etiyopya’nın çatışmaları diplomatik yollarla çözmeleri için tam destek verdiklerini belirtti.
İkili, çatışmadan etkilenen bölgelerde acilen insani yardım dağıtım ağı kurmak için gerekli detayları ele aldı.
Blinken, ayrıca, bölge liderlerinden Başbakan Ahmed’in Sudan’daki krizi çözmek için gösterdiği çabaya teşekkür etti.
Tigraylı isyancılara karşı ordunun yanında savaşan ve barış anlaşması sonrasında silahsızlanmayı reddeden “Fano” adını taşıyan Amhara milisleri ile ordu arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle dün bölgede OHAL ilan edilmişti.
KONYA HABER
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3717 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu