


Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde ABD Ordusunun düzenlediği askeri eğitime, terör örgütü PKK/ YPG ile Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) unsurları katıldı.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD Ordusu Haseke’deki Şeddadi Üssü’nde PKK/YPG’ye bağlı sözde terörle mücadele timi (YAT) ile KYB anti-terör birimine (CTG) ortak askeri eğitim verdi.
Bu kapsamda PKK/YPG’li teröristlere ve KYB unsurlarına helikopterden indirme, sabit ve mobil hedeflere anti-tank füzesi (TOW) ve termal dürbünlü Kanas kullanma eğitimi verildi.
Şeddadi’deki eğitimlerini tamamlayan 150 kişilik grup, buradan Deyrizor ilindeki Ömer Petrol Sahası’ndaki ABD üssüne sevk edildi.
Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne sevk edilen teröristlere ilerleyen günlerde tam askeri teçhizat verileceği belirtildi.
KONYA HABER
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3716 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu