


ABD’nin Florida eyaletinde karaya vuran Idalia Kasırgası sellere neden oldu. Kasırga bağlantılı kazalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 565 bin eve elektrik hizmetinin verilemediği bildirildi.
Küba’nın batısında etkisini göstererek sel ve su baskınlarına yol açan Idalia Kasırgası, dün sabah saatlerinde ABD’nin Florida eyaletinde karaya vurdu. Kasırga, bölgede şiddetli yağış ve rüzgarlara neden oldu. Florida eyaletine kategori 3 kasırga seviyesinde ulaşan Idalia nedeniyle denizin taştığı görülürken, birçok şehirde sel ve su baskınları yaşandı. Saatte 200 kilometre hıza ulaşan rüzgarlar nedeniyle birçok yapıda maddi hasar meydana gelirken, çok sayıda ağaç devrildi.
Florida Valisi Ron DeSantis, yaptığı açıklamada kasırga öncesinde alçak ve riskli bölgelerde yaşayanların başarıyla tahliye edilmesi nedeniyle can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Vali DeSantis ayrıca Florida eyaleti genelinde kasırga sırasında 565 bin haneye elektrik verilemediğini ifade etti. Ancak Florida Eyaleti Otoyol Devriyesi ekipleri, yağışlara bağlı olarak yaşanan trafik kazalarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Felaketin ardından hasar tespit çalışmaları sürerken, Ulusal Muhafızların da dahil olduğu çok sayıda ekibin kasırganın bölgede yol açtığı hasarın giderilmesinde görev yaptığı ifade edildi.
Georgia’da 1 kişi öldü
Florida eyaletine ulaşmasının ardından şiddeti azalarak fırtınaya dönüşen Idalia, kuzeydoğu yönünde ilerleyerek Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde sellere yol açtı. Georgia’da 1 kişinin ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenilirken, meydana gelen selde bazı evlerin sular altında kalması sonucu mahsur kalanlar olduğu bildirildi.
Fırtınanın önümüzdeki saatlerde Atlas Okyanusu’na doğru yönelerek ülke topraklarını terk etmesi bekleniyor. Ancak meteoroloji uzmanları, fırtınanın bir süre daha Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı kesimlerinde etkili olacağını belirtiyor.
Ian Kasırgası’nda 161 kişi ölmüştü
Idalia, son 7 yılda Florida eyaletini vuran dördüncü büyük kasırga olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl eylül ayında bölgede etkili olan kategori 5 seviyesindeki Ian Kasırgası nedeniyle 161 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise kayıp olarak bildirilmişti. Felaketin yol açtığı maddi hasarın boyutu ise 113 milyar dolara ulaşmıştı. – WASHINGTON
KONYA HABER
13 Şubat 2026EKONOMİ
13 Şubat 2026DÜNYA
13 Şubat 2026DÜNYA
13 Şubat 2026DÜNYA
13 Şubat 2026DÜNYA
13 Şubat 2026DÜNYA
13 Şubat 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3687 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3590 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3575 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3557 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3547 kez okundu