Cihanbeyli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı (PDR) Emine Demiryorgan tarafından Altınekin Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimler düzenlendi.
Kursiyerlere yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, kadına yönelik şiddetin toplumsal etkileri, şiddetle mücadele yöntemleri ve yasal haklar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtılarak, kadınların herhangi bir tehlike anında nasıl destek alabilecekleri detaylı bir şekilde aktarıldı.
Eğitimlerin sonunda katılımcılar, konuyla ilgili sorularını paylaşma imkânı bulurken, bu tür çalışmaların devam etmesi yönünde taleplerini dile getirdiler. Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin toplumsal farkındalık oluşturma açısından önemli olduğunu belirtti.
Cihanbeyli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, benzer eğitim programlarının farklı ilçelerde de devam edeceğini duyurdu.
KONYA HABER
08 Nisan 2025EKONOMİ
08 Nisan 2025DÜNYA
08 Nisan 2025DÜNYA
08 Nisan 2025DÜNYA
08 Nisan 2025DÜNYA
08 Nisan 2025DÜNYA
08 Nisan 2025