


Estonya hükümeti, Ukrayna’ya şimdiye kadar yapılan 400 milyon avronun üzerindeki askeri yardımın yanı sıra ek tabanca ve mühimmat gönderme kararı aldı.
Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur’un konuya ilişkin önerisi bugün kabine toplantısında görüşüldü.
Toplantıda, Ukrayna’ya şimdiye kadar yapılan 400 milyon avronun üzerindeki askeri yardımın yanı sıra ek tabanca ve mühimmat gönderme kararı alındı.
Pevkur yaptığı açıklamada, “Devam eden Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna’yı desteklemeliyiz. Bir kez daha Estonya’nın yardım elini uzatabileceği bir fırsat bulduk. Rusya bu saldırganlıktan hiçbir şey kazanamaz. Bu nedenle Ukrayna’yı destekleyen herkes hem askeri yardımları hızlandırmalı hem de savunma sanayilerinin kapasitesini artırmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Estonya daha önce Ukrayna’ya yaptığı yardımlar kapsamında Javelin tanksavar sistemleri, obüsler, topçu mühimmatı, tanksavar mayınları, bomba atarlar, havan topları, iletişim ekipmanları, askeri sahra hastaneleri, tıbbi malzemeler ve kişisel koruyucu ekipmanlar göndermişti.
KONYA HABER
31 Ocak 2026EKONOMİ
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3671 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3571 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3558 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3541 kez okundu
5
Florida’da Tropik Fırtına: 2 Kişi Hayatını Kaybetti
3530 kez okundu