


Hindistan’ın kuzeyinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle son 2 günde 21 kişi yaşamını yitirdi.
NDTV’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde şiddetli yağış ve rüzgar etkili olmaya devam ediyor.
Himaçal Pradeş’in Shimla kentindeki Shiv Tapınağı’nda meydana gelen toprak kayması sonucunda 9 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer toprak altında 20 kişinin olabileceğini ifade etti.
Himaçal Pradeş’e bağlı Solan bölgesindeki ani yağışların yol açtığı seller nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti.
Eyaletin farklı bölgelerinde de şiddetli yağışların yol açtığı afetler nedeniyle 6 kişi öldü.
Böylece, Himaçal Pradeş’te son 2 günde seller ve toprak kaymaları nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.
???????Himaçal Pradeş Başbakanı Sukhvinder Singh Sukhu, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, vatandaşlara evde kalmaları uyarısında bulundu ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Sukhu, toprak kayması riski nedeniyle bölgedeki 700’den fazla yolun ulaşıma kapatıldığını ve bugün eğitime ara verildiğini aktardı.
KONYA HABER
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3716 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu