


Nijerya resmi ziyareti sırasında açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, önceliklerinin İngiltere vatandaşlarının Nijer’den tahliyesi olduğunu belirterek, ilk grubun ülkeden ayrıldığını duyurdu. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise 4 uçuşla toplamda 992 kişiyi tahliye ettiklerini ve son uçuşun bugün yapılacağını açıkladı.
Gana ve Nijerya’ya yaptığı resmi ziyaretinde dün Nijerya’dan açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Batı Afrika liderleriyle Nijer’deki durumu görüştüğünü ifade ederek, “İngiliz uyruklu ilk grup Nijer’i güvenli bir şekilde terk etti. Nijer’deki durumun çözüme ulaşması için İngiltere, Afrika ve ECOWAS liderliğindeki kararı net bir şekilde destekliyoruz” dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise bugün, ülkenin Niamey’de bulunan elçiliklerindeki personel sayısını ‘geçici’ olarak azaltacağını duyurdu. Ülkeden ayrılmak isteyenler için ticari uçuşlar olmadığını vurgulayan Bakanlık, vatandaşlarına Fransa’nın düzenlediği tahliye programlarından yararlanmalarını tavsiye etti. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise 4’üncü tahliye operasyonunun bugün gerçekleştiğini ve toplamda 560’ı Fransız vatandaşı olmak üzere 992 kişiyi tahliye ettiklerini ifade etti. Bakanlık, Nijer’den yapılacak 5’inci ve son uçuşun gün sonunda yapılacağını duyurdu.
KONYA HABER
18 Mart 2026EKONOMİ
18 Mart 2026DÜNYA
18 Mart 2026DÜNYA
18 Mart 2026DÜNYA
18 Mart 2026DÜNYA
18 Mart 2026DÜNYA
18 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3717 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu