


– İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan Lübnan Hizbullahı’na: “Lübnan’ı Taş Devri’ne geri döndürürüz”
TEL AVİV – İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında çıkabilecek bir savaşın Lübnan’ın “taş devrine” geri dönmesiyle sonuçlanacağını söyledi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün İsrail-Lübnan sınırında İran destekli Lübnan Hizbullahı ile haftalardır süren çatışmaların ardından yayınladığı video mesajla açıklamalarda bulundu. Gallant, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah’a seslendiği mesajında, “Hata yapma. Biz savaş istemiyoruz. Ancak sivillerimizi, askerlerimizi ve egemenliğimizi korumaya hazırız” dedi. Geçmişte Lübnan Hizbullahı’nın hatalar yaptığını ve bunun sonucunda da ağır bedeller ödediğini ifade eden Gallant, “Eğer burada bir gerginlik ya da çatışma çıkarsa, Lübnan’ı Taş Devri’ne geri döndürürüz” şeklinde konuşarak İsrail’in, tüm gücünü gerektiği takdirde Lübnan Hizbullahı’nı ve Lübnan’ı yok etmek için kullanmaktan çekinmeyeceğini sözlerine ekledi.
Lübnan Hizbullahı’ndan Gallant’ın bu tehdidine karşı henüz bir açıklama gelmedi.
Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Gücü’ne bağlı barış güçleri 1978 yılından bu yana İsrail ile Lübnan arasındaki sınır bölgesini izliyor. İki ülke arasındaki en son savaş 2006 yılında çıkarken 1 ay sürmüş, o zamandan bu yana sınır boyunca tekrar eden gerginlikler yaşanmıştı.
KONYA HABER
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3669 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3570 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3556 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3539 kez okundu
5
Florida’da Tropik Fırtına: 2 Kişi Hayatını Kaybetti
3528 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.