


Liberya hükümeti, ülkesi tarafından hükümete karşı darbe planlamakla suçlanan eski Sierra Leone polis şefi Mohammed Y. Toure’yi yakalayarak ülkesine teslim etti.
Liberya Enformasyon Bakanı Ledgerhood Rennie, Sierra Leone hükümetinin talebi üzerine, kendi ülkesinde darbe planlamakla suçlanan eski polis şefi Toure’nin yakalandığını açıkladı.
Rennie, ön soruşturmaların ardından, Sierra Leone’nin talebi doğrultusunda, Toure’yi ülkesine iade ettiklerini belirtti.
Bakan Rennie, Sierra Leone’nin, “adil ve hızlı” yargılanma hakkı da dahil tüm haklarına saygı gösterileceğine dair güvence verdiğini kaydetti.
Ulusal basındaki haberlere göre, 2020’de Sierra Leone polis teşkilatında görevden alınan ve emekliliğe zorlanan polislerin arasında olan Toure, 2022’den bu yana Liberya’da ikamet ediyordu.
Sierra Leone’de, 31 Temmuz’da aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişi “ülkenin barış ve huzurunu baltalama” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
KONYA HABER
31 Ocak 2026EKONOMİ
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3671 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3572 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3558 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3541 kez okundu
5
Florida’da Tropik Fırtına: 2 Kişi Hayatını Kaybetti
3530 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.