


Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türk firması Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 model SİHA’nın Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde yerini aldığını duyurdu.
Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bayraktar TB-2 modeli artık Ukrayna Ulusal Askeri Tarih Müzesi’nde. Ukrayna Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Kostyantyn Vashchenko, ‘Zaferimizin tarihinde önemli bir yer tutacak’ dedi. Bayraktar, büyük savaşın başında bir tür ‘oyun değiştirici’ oldu ve bugün de Rus düşmanı korkutmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
“BÜYÜK KATKI SAĞLADI”
Ukrayna Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Vashchenko, yaptığı açıklamada, “Bu SİHA’lar, işgalciyi Kiev’den, Harkiv’den, Herson’dan uzaklaştırma kabiliyetimize gerçekten inanılmaz derecede büyük bir katkı sağladı. Kesinlikle tüm topraklarımızı uluslararası olarak tanınan sınırlara kadar özgürleştireceğiz. Türk ortaklarımızla işbirliğimiz devam ediyor. Ukrayna’da bir hizmet merkezi kuracağız. Bu yılın sonuna kadar bu merkez inşa edilecek ve ‘kuşları’ çalışır durumda tutmak ve askerlerimizin cephede savaşı kazanmalarına yardımcı olmak için servis verecek” dedi.
KONYA HABER
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3721 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3623 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3608 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3591 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3580 kez okundu