


Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ceylan’ın danışmanlığındaki YAZGİT EcoWattAI takımı, MERAM MEDAŞ ve Kapsül Teknoloji Platformu tarafından düzenlenen Medaş Hackathon 2024’te birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Takım, geliştirdiği yapay zeka destekli chatbot çözümüyle 60.000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.
Hackathon’da YAZGİT EcoWattAI ekibi, elektrik tüketimini optimize etmek ve enerji verimliliğini artırmak için yenilikçi bir yapay zeka projesi sunarak dikkatleri üzerine çekti. Takımın üyeleri, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Aybars Göktuğ Ayan ve Mustafa Emre Durna, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Umut Başev ve Yazılım Mühendisliği Bölümünden Emine Hüsülüoğulları, projelerinde mühendislik ve yazılım alanlarındaki derin bilgi ve deneyimlerini bir araya getirdi.
Medaş Hackathon, enerjinin verimli kullanımı, sürdürülebilirlik ve teknoloji alanlarında gençlerin yaratıcı çözümler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Takım, ödül kazandığı bu etkinlik sayesinde gelecekteki projeleri için de cesaret kazanarak yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.
Prof. Dr. Murat Ceylan’ın danışmanlığındaki bu başarılı ekip, hem akademik hem de pratik alandaki yetkinlikleriyle geleceğin mühendislik çözümlerine katkı sağlamaya devam edecektir.

KONYA HABER
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026
1
Plusnet internet nedir? Yorumları…
15258 kez okundu
2
Avustralya’da kıyıya vuran balinalar: 70’i kurtarıldı, 380’i öldü
8832 kez okundu
3
Plusnet Limit Sınırını Ortadan Kaldırıyor
8430 kez okundu
4
İstenen oluyor; Netflix, Squid Game’i dijital oyuna dönüştürecek
7273 kez okundu
5
PlusNet İnternet Satışına Başladı
7052 kez okundu