


CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya metrosunun bitirilmesini isteyerek, 2024 yılında Konya metrosu için ayrılan bütçenin sadece 3 bin Türk Lirası olduğunu belirtti. Bektaş, ayrıca Konya’da tarımın düşmesi, kira sorunları ve diğer projelerin durumuyla ilgili yeterli cevap alamadığını ifade etti.
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya metrosunun bitirilmesini isteyerek, “2024 yılında Konya metrosu için ayrılan bütçeyi biliyor musunuz? 3 bin Türk Lirası yani 100 Amerikan Doları.” dedi.
Bektaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Konya- Antalya Yüksek Hızlı Tren projesi, Bektaş, Cihanbeyli, Kulu ve Altınekin ilçelerine araç muayene istasyonu ve Seydişehir Alacabel Tüneli’nin son durumuna ilişkin projelerin muhataplarına yönelttiği sorulara yeterli cevapları alamadığını söyledi.
Konya’nın tarımın başkenti niteliğinde bir kent olduğunu ama yanlış politikalar sonucu her geçen gün tarımsal üretimin düştüğünü belirten Bektaş, “Konya milletvekili olarak bunu da sordum; ‘Son 5 yılda kaç çiftçimiz tarımı bırakmak zorunda kaldı?’ diye. Bakanlık cevap vermeye bile tenezzül etmemiş. Konya’da çiftçilerin sayısı ne kadar azaldı bunu bilmek kamu yararı gereğidir.” ifadelerini kullandı.
Konya’da ciddi bir kira sorunun ortaya çıktığını ve kira uyuşmazlığı nedeniyle açılan dava sayısı ve çözüme yönelik ilgili bakanlığa soru önergesi verdiğini belirten Bektaş, sorusuna yanıt gelmediğini ifade etti.
Konya metrosunun da yılan hikayesine döndüğünü söyleyen Bektaş, “2024 yılında Konya metrosu için ayrılan bütçeyi biliyor musunuz? 3 bin Türk Lirası yani 100 Amerikan Doları. 3 bin TL ile açabileceğiniz tek metro meğer atıştırmalık bir yiyecek olan metroymuş. Konya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
KONYA HABER
17 Mart 2026EKONOMİ
17 Mart 2026DÜNYA
17 Mart 2026DÜNYA
17 Mart 2026DÜNYA
17 Mart 2026DÜNYA
17 Mart 2026DÜNYA
17 Mart 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323209 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135135 kez okundu
3
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97326 kez okundu
4
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88909 kez okundu
5
2026 UEC Pist Şampiyonası Tamamlandı
49451 kez okundu