


Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, ülkesinin Ukrayna’ya verdiği desteğin devam edeceğini belirterek, “Finlandiya en başından beri Rusya’nın Ukrayna’yı yasa dışı işgalini şiddetle kınamıştır. Finlandiya’nın Ukrayna’nın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne verdiği destek uzun vadede devam edecektir.” dedi.
Orpo, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Orpo, Finlandiya’nın Ukrayna’ya şimdiye kadar savunma malzemesi içeren 17 ayrı paket gönderdiğini ve yeni yardımın da iletileceğini aktardı.
Orpo, ülkesinin Ukrayna’da verdiği desteğin devam edeceğini belirterek, “Finlandiya en başından beri Rusya’nın Ukrayna’yı yasa dışı işgalini şiddetle kınamıştır. Finlandiya’nın Ukrayna’nın egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne verdiği destek uzun vadede devam edecektir.” ifadesini kullandı.
Petteri Orpo, Ukrayna’nın NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeliklerini desteklediklerinin de altını çizdi.
Finlandiya Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin Ukrayna’ya şu ana kadar verdiği toplam destek 1,7 milyar avro oldu.
KONYA HABER
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3716 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu