


İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da 16 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Batı Şeria’da yer alan Kalkilya kentinin doğusundaki Kefr Kaddum beldesinde 7 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.
“Terör operasyonu” yapıldığı öne sürülen açıklamada, Tulkerem, El Halil, Beytüllahim, Ramallah ve Eriha’nın çeşitli beldelerinde gerçekleştirilen baskınlarda da 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden yapılan yazılı açıklamada ise İsrail güçlerinin Konsey Başkanı Murad İştivi’yi de gözaltına aldığı aktarıldı.
Açıklamada, İştivi’nin Kalkilya’nın Kefr Kaddum beldesindeki evine baskın düzenleyen İsrail güçlerinin arama yaptığı ardından İştivi’yi gözaltına aldığı bilgisi verildi.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık evlere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.
KONYA HABER
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026DÜNYA
13 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3716 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3619 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3604 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3588 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3576 kez okundu