


Libya Başkanlık Konseyi, 26 Temmuz’da darbe yapılan Nijer’de “istikrar ve Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum’un güvenliğinin” öncelikleri olduğunu açıkladı.
Libya haber ajansı LANA, Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni’nin dün ev hapsinde tutulan Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Görüşlerine yer verilen Kuni, ülkesinin “Nijer’de meşruiyeti ve sandığa giderek Afrika için demokrasi modeli haline gelen halkın iradesini desteklediklerini” belirtti.
Libya’nın Nijer’de “teröre elverişli bir ortam hazırlayacak çatışmaları önlemeye çalıştığını” ifade eden Kuni, “Libya, krizin başlangıcından bu yana, komşu ülkeler ve uluslararası örgütlerle birlikte Nijer’de meşruiyetin korunması, ülkenin istikrarı ve seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın (Muhammed Bazum) güvenliğini ve özgürlüğünü sağlamak yönünde çabalarını sürdürdü.” ifadelerini kullandı.
Nijer’deki darbe ve ECOWAS’ın müdahale hazırlığı
Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.
Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da CNSP isimli geçiş hükümetinin başına geçmişti.
CNSP, 7 Ağustos’ta Lamine Zeine’yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos’ta asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.
KONYA HABER
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026
1
Dominik Cumhuriyeti’nde plastik tesisinde meydana gelen patlamayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı
3721 kez okundu
2
Batı Şeria’da İsrail askerlerine saldırı: 4 yaralı
3623 kez okundu
3
Tel Aviv’de Etiyopya toplumu ile polis arasında çatışmalar
3608 kez okundu
4
Malezya, Endonezya ve Filipinler Çin’in yeni haritasına tepki gösterdi
3591 kez okundu
5
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer Programımızı Durduramazsınız
3580 kez okundu