


Çumra ilçesinde, Çarşamba kanalında meydana gelen obruk nedeniyle sulama amaçlı olarak Apa barajında verilen su kesintiye uğradı. Apa Barajı’ndan kanala verilen suyun, oluşan obruk dolayısıyla kesilmesiyle birlikte çiftçiler mağdur oldu.
deneme bonusu veren siteler
Bölgede yaşanan kuraklık etkilerinin arttığına dikkat çekilirken, 8-10 metre derinliğinde ve 20 metre çapında yeni bir obruk daha meydana geldiği belirtildi. Küresel ısınma, yer altı sularının çekilmesi ve diğer faktörlerin Konya Ovası’ndaki kuraklık riskini artırdığı vurgulandı. Özellikle Karapınar ilçesinde önceden görülen obruklar, şimdi de Çumra ilçesinde ortaya çıkmaya başladı.
Obrukların etkisiyle Çarşamba çayının geçtiği Gökhüyük ve Doğanlı mahallelerinde de benzer durumlar yaşandı.
Durumla ilgili olarak Devlet Su İşleri (DSİ) ve Jandarma ekiplerinin risklere karşı önlem aldığı, kanalda inceleme ve araştırmalar yapılacağı ve gerekli önlemler ve bakımın tamamlanmasının ardından su verileceği bildirildi. DSİ ve Çumra Sulama Birliği ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. 
KONYA HABER
03 Şubat 2026EKONOMİ
03 Şubat 2026DÜNYA
03 Şubat 2026DÜNYA
03 Şubat 2026DÜNYA
03 Şubat 2026DÜNYA
03 Şubat 2026DÜNYA
03 Şubat 2026
1
ÇUMRA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİN SORULARINI YANITLADI
271849 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135114 kez okundu
3
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88892 kez okundu
4
Çumra Belediyesi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Sona Erdi
73095 kez okundu
5
BAŞKAN CANDAN : “GELİŞMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”
52406 kez okundu