43,4990
0.19%51,6240
-0.9%6.786,60
-9,85%13838.29
-9,85%


Sivrihisar’ın ilk kadın kooperatifi olan Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün destekleriyle kurulduğu günden bugüne önemli bir adım daha atarak, ilk domates hasadını gerçekleştirdi.
Sivrihisar yöresine ait lezzetlerin yapımıyla birlikte sürdürülebilir tarım ile kadın istihdamını teşvik etmek gibi amaçlarla kurulan Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi, tarım sektöründe bozkır kadınlarının gücünü temsil ediyor. Gün geçtikçe güçlenen kooperatif, yeni ürünü olan domatesle bölgedeki kadınların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
“İlk hasadımızı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz”
Kooperatif üyeleri, özenle bakımlarını üstlendikleri domates seralarından elde ettikleri verimle büyük gurur yaşıyor. Kooperatif üyesi Fazilet Özgeneci, “İlk hasadımızı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Üye arkadaşlarımızla birlikte hasadını gerçekleştirdiğimiz domateslerden salça ve sos gibi ürünlerin üretimini gerçekleştireceğiz. Biz kadınlar tarım, üretim ve satış gibi tüm süreçlerde tüm gücümüzle var olmaya devam edeceğiz. Bizleri her zaman destekleyen, karşılaştığımız her engeli aşmamızda öncülük eden belediye başkanımız Hamid Yüzügüllü’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
“Kadınlarımızın girişimciliği ve üretkenliği toplumda cinsiyet eşitliği ile kadınların güçlenmesi adına önemli bir adımdır”
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ise, kooperatifin kurulmasından bu yana girişimci ve çiftçi kadınlara destek vererek kadınların tarımdaki ve hayattaki rolünü güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Yüzügüllü, “Kadınlarımızın toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını teşvik ediyoruz. Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi’nin ilk domates hasadını gerçekleştirmesi, onların azimli ve başarılı çalışmalarının bir kanıtıdır. Bozkırın güçlü kadınları tarımdaki başarısıyla da kendini gösterdi. Kooperatifin başarılı işleyişi, bölgeye örnek olmaktadır. Kadınlarımızın girişimciliği ve üretkenliği toplumda cinsiyet eşitliği ile kadınların güçlenmesi adına önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı. – ESKİŞEHİR
KONYA HABER
31 Ocak 2026EKONOMİ
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026DÜNYA
31 Ocak 2026
1
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
18694 kez okundu
2
Ticarete ilişkin düzenlemeler içeren “torba kanun” Resmi Gazete’de
7721 kez okundu
3
Akçakoca’da Balıkçılar İçin Av Sezonu Başladı
7269 kez okundu
4
Katar, Borsa İstanbul’dan hisse aldı
6475 kez okundu
5
Gram altın ne kadar oldu?
5745 kez okundu