


Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgesel güvenlik konuları ve ikili iş birliği ele alındı. Bakan Güler, ABD ile stratejik ortaklığın önemini vurgulayarak, terörle mücadeledeki ortak çabalara dikkat çekti.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme son derece yapıcı bir atmosferde gerçekleşti. İki bakan, bölgesel istikrarın sağlanması ve savunma alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.
Bakan Güler, ABD‘li mevkidaşına Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha iletti. Özellikle Suriye’deki gelişmeler ve DEAŞ ile mücadele konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
Görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki savunma sanayi iş birliği de gündeme geldi. Bakan Güler, mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için Türkiye’nin istekli olduğunu ifade etti. Karşılıklı güven ve anlayış çerçevesinde, savunma alanındaki ortak çıkarların korunması gerektiği vurgulandı.
İki bakan, bölgesel güvenlik konularının yanı sıra, NATO’nun rolü ve önemi hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Türkiye’nin NATO’ya olan bağlılığı ve ittifak içindeki aktif rolü bir kez daha teyit edildi.
Bakan Güler, ABD Savunma Bakanı Hegseth ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiği destek bir kez daha vurgulandı. Bölgedeki gerginliğin azaltılması ve diplomatik çözüm yollarının bulunması için Türkiye’nin her türlü çabayı göstermeye hazır olduğu belirtildi.
Görüşmede, Ege ve Akdeniz’deki gelişmeler de ele alındı. Türkiye’nin bölgedeki hak ve çıkarlarının korunması konusundaki kararlılığı vurgulanırken, diyalog ve iş birliği yoluyla sorunların çözülmesinin önemi dile getirildi.
Bakan Güler, ABD‘li mevkidaşına, Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması için aktif bir rol oynadığını ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.
Görüşmenin sonunda, iki bakanın en kısa sürede yüz yüze görüşmek üzere mutabık kaldığı öğrenildi. Bu görüşmenin, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve bölgesel güvenlik konularında daha yakın iş birliği yapılması için önemli bir fırsat olacağı değerlendiriliyor.
Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakan Güler, ABD ile ilişkilerin stratejik önemine vurgu yaparak, gelecekteki iş birliği alanlarının genişletilmesi konusunda kararlılıklarını dile getirdi.
Görüşme, Türkiye ile ABD arasındaki savunma iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel güvenlik konularında ortak bir anlayışın geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı, görüşmenin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Ancak, görüşmenin genel olarak olumlu bir atmosferde geçtiği ve iki ülkenin de iş birliğini artırma konusunda istekli olduğu belirtildi.
KONYA HABER
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026
1
“Kızıl Elma” Konferansı Selçuk Üniversitesi’nde Düzenlendi
36648 kez okundu
2
SÜT SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ YAPILMASI GEREKENİ AÇIKLADI: YOKSA ET VE SÜT YİYEMEYECEĞİZ
23303 kez okundu
3
Sağlık personeline yönelik ek ödeme yönetmeliği yayımlandı
15580 kez okundu
4
ŞEB-İ ARUS İLE HZ. MEVLANA’NIN 751. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENLERİ TAMAMLANDI
15326 kez okundu
5
ÇUMRA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ TANITIMI YAPILDI
14811 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.