


Dünya Engelliler Günü’nde Konya’da en çok engelli işçi çalıştıran Konya Şeker’e Konya İŞKUR İl Müdürlüğü’nden teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.
4857 sayılı İş Kanunu 30. Maddesi uyarınca, işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü durumdalar. Konya Şeker bu alanda örnek bir tavır sergileyerek Konya’da en fazla engelli çalıştıran kurum oldu.
Konuyla ilgili Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’yu ziyaret etti. Kurum olarak engelli vatandaşlarımıza iş imkânı sunma konusunda gösterdikleri hassasiyet için kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, Konya’da en fazla engelli çalıştıran kurum olan Konya Şeker’e bu ziyareti yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Keleş, engelli istihdamı konusunda bütün kurumların hassas olması gerektiğine işaret etti.
Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu da “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaşması için her şeyi devletten beklemenin doğru olmayacağını, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade etmek istiyorum. Her kurum, her işletme bu konuda farkındalığını kurumsal olarak artırırsa inanıyorum ki hayatın her alanında engeller kalkacaktır. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bütün engelli kardeşlerimizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum” dedi.
KONYA HABER
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026DÜNYA
19 Mart 2026
1
ÇUMRA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİCİLERİN SORULARINI YANITLADI
271908 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135138 kez okundu
3
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88911 kez okundu
4
Çumra Belediyesi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Sona Erdi
73112 kez okundu
5
BAŞKAN CANDAN : “GELİŞMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”
52422 kez okundu