


Konya’nın Beyşehir ilçesinde leyleklerin göç etmesinin ardından ilçede yoğun olarak konakladıkları Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi sessizliğe büründü.
Beyşehir’in Yeşildağ Mahallesi’nde bulunan Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesi’nde yer alan Leylekler Tepesi’nin ilkbahar ve yaz dönemiyle konukları olan leylekler, ağustos ayıyla daha sıcak ülkelere doğru göç etti.
Leyleklerin mekanlarını terk etmesiyle yuvaları boşalırken, Leylekler Vadisi ile Leylekler Tepesi de sessizliğe büründü.
Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yaz döneminin sonuna gelinmesi ile Beyşehir’deki leyleklere yaşam alanı olan yuvaların da boşaldığını söyledi.
Leyleklerin daha sıcak ülkelere toplu olarak geç etmesiyle mekanlarının da sessizliğe büründüğünü belirten Sami Tan, “Beyşehir’deki yuvalarda sadece uçamayan birkaç leyleğin kaldığını gözlüyoruz. Toplu göçü ile kışı haber veren leylekler, kış aylarının geride kalması ile birlikte geldikleri bölgemizde de ilkbahar mevsimini haber veriyorlar. Dört gözle martta yeniden gelmelerini bekleyeceğiz.” dedi.
KONYA HABER
07 Şubat 2026EKONOMİ
07 Şubat 2026DÜNYA
07 Şubat 2026DÜNYA
07 Şubat 2026DÜNYA
07 Şubat 2026DÜNYA
07 Şubat 2026DÜNYA
07 Şubat 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323198 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135118 kez okundu
3
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97315 kez okundu
4
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88895 kez okundu
5
KONYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
45074 kez okundu