



Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Mastaljiye Güncel Yaklaşım Eğitim Kursu”, bilim insanlarını Konya’da bir araya getirdi. Selçuk Üniversitesi Müze Binası’nda gerçekleştirilen program, alanında uzman birçok akademisyenin katılımıyla önemli bir bilimsel etkinliğe dönüştü.
Eğitim kursunun oturum başkanlığını Prof. Dr. İlhan Ece ve Prof. Dr. Kamile Marakoğlu üstlendi. Kursa katılan değerli konuşmacılar, mastalji (memede ağrı) hakkında güncel yaklaşımları, tanı yöntemlerini ve tedavi seçeneklerini ele aldı.
Programın ilk oturumunda Doç. Dr. Sabri Özden, mastaljinin tanımını ve bu konuya ilişkin güncel yaklaşımları katılımcılarla paylaştı. Ayrıca mastaljinin nedenlerine dair kapsamlı bilgiler sundu.
Prof. Dr. Hande Köksal, meme kanseri ve mastalji arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, bu iki durumun birbirini nasıl etkileyebileceği üzerine bilgiler verdi.
Doç. Dr. Duygu Yıldırım ise mastaljinin bireylerin hayat kalitesine olan etkilerini vurgulayarak, bu durumu yönetme yollarına dair öneriler sundu.
Son olarak, Prof. Dr. Serdar Yormaz, mastaljinin tanısı ve güncel tedavi yaklaşımları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Mastaljiye dair doğru tanı ve tedavi yöntemlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Eğitim kursu, katılımcıların mastaljiye dair güncel bilgileri edinmelerini sağlayarak, bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefledi. Selçuk Üniversitesi, bu tür bilimsel etkinliklerle sağlık alanındaki gelişmelere katkı sağlamaya devam ediyor.
KONYA HABER
28 Ocak 2026EKONOMİ
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026DÜNYA
28 Ocak 2026
1
MERAM BELEDİYESPOR OKÇULUK TURNUVASI’NDA TÜRKİYE REKORU KIRDI
323193 kez okundu
2
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’dan Teşekkür
135112 kez okundu
3
KONYA OTOGARI HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ’NE GEÇİYOR
97310 kez okundu
4
ALAADDİN ÖZÇELİK KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA DENETÇİ OLARAK SEÇİLDİ
88890 kez okundu
5
KONYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
45069 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.