Torku
ÇUMRA İHSAN ÇETİNKAYA İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN DUYARLILIĞI GÖZLERİ DOLDURDU

ÇUMRA İHSAN ÇETİNKAYA İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN DUYARLILIĞI GÖZLERİ DOLDURDU

ABONE OL
Haziran 1, 2022 05:33
ÇUMRA İHSAN ÇETİNKAYA İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN DUYARLILIĞI GÖZLERİ DOLDURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Netwifi

İhsan Çetinkaya İmam Hatip Okulu öğrencileri okul çıkışı okulun yakınlarında hastalanmış bir yavru kedi buldu ve onu sokakta bırakmaya kıyamayan 8. Sınıf öğrencisi Fatmagül Şengül kediyi evine götürdü. Evde kedinin iyileşemeyeceğini anlayan öğrenciler arkadaşlarıyla konuşarak hasta kedinin tedavisi için aralarında bir kampanya başlattılar.
Kendi harçlıklarından artırdıklarıyla yavru kedinin tedavi masrafını toplamaya ve veterinere götürmeye karar verdiler. Kedinin bir an önce iyileşmesi için seferber olan öğrenciler veteriner için yeterli parayı toplayamayınca öğretmenlerini durumdan haberdar ettiler. İhsan Çetinkaya İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Öztürk öğrencilerinin bu gurur verici davranışları karşısında kayıtsız kalamayarak hasta kediyi veterinere götürüp tetkiklerini yaptırıp tedavi olması için gerekli işlemleri başlattı. Bir hafta boyunca okulda iğneleri yapılarak sağlığına kavuşan yavru kedi okulun maskotu oldu öğrenciler ona” Şanslı” adını verdiler.
Okul müdürü Mustafa Öztürk : “Öğrencilerimiz çok üzülmüştü Şanslı’nın iyileşmesine onlar da çok sevindiler. Duyarlılıklarından dolayı öğretmen arkadaşıma, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Şuanda kedimizin sağlık durumu gayet iyi artık ona okulumuzda öğrencilerimizle bir yuva olduk. Biz öğrencilerimize hep şunu aşıladık; bir hayvana sahip çıkmak, hayvan sever olmak değildir tam tersi insanlığın bir gereğidir. Çocuklarımız bu konuda çok duyarlı. Dışarıda hasta, yaralı, bakıma muhtaç ne kadar hayvan varsa asla duyarsız kalmıyorlar bunu gerçekten yaşayarak yaşatarak öğretmek çok daha güzel. Canlılara değer vermenin, çevreye duyarlı olmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen güzel yürekli öğrencilerimizin davranışları herkese örnek olmalıdır.” dedi. A.ARAN

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.