Torku
KARATAY’A SON 20 GÜNDE 307 MİLYONLUK 5 ÖNEMLİ YATIRIM

KARATAY’A SON 20 GÜNDE 307 MİLYONLUK 5 ÖNEMLİ YATIRIM

ABONE OL
Mayıs 9, 2023 07:16
KARATAY’A SON 20 GÜNDE 307 MİLYONLUK 5 ÖNEMLİ YATIRIM
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Netwifi

Karatay Belediyesi, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, ilçenin gelişimine katkı sunan ve Karatay’ın çehresini değiştiren birçok yatırım ile projeyi hayata geçirmeyi sürdürüyor. Sadece son 20 gün içinde 307 milyon değerinde 5 önemli projeyi Karatay’a kazandırdıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vizyoner projelerle Karatay’ı geleceğe hazırladıklarınıaktardı. Başkan Hasan Kılca; “Hem açılış hem de temel atmaiçin sırada bekleyen daha birçok projemiz var. Karatay, yaptığımız hizmetlerle her geçen gün daha da gelişen Konyamızın lokomotif ilçesi haline geldi” dedi.
Karatay Belediyesi, hayata geçirdiği yatırımlarla ve projelerle vatandaşların hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda belediye, son 20 gün içerisinde ilçeye toplamda 307 milyon lira değerinde yatırım yaptı.
54 DAİRELİK KARATAY KONUKEVİ DEPREMZEDELERE HİZMET VERİYOR
Karatay Belediyesi tarafından hayırseverlerin de katkılarıyla tamamlanan ve 54 daireden oluşan “Karatay Belediyesi Konukevi”, Ramazan ayı içerisinde hizmete açıldı.
Karaaslandede Mahallesi’nde inşa edilen ve toplamda 17,5 milyon TL’ye mal olan proje sayesinde, 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Konya’ya gelen depremzede onlarca ailenin barınma ihtiyacı karşılanmış oldu. İçerisinde çocuk oyun parkı da bulunan, her biri 29 metrekareden oluşan ve yerden ısıtmalı, doğalgazlı olan dairelerde, bir ailenin ihtiyaç duyacağı her türlü eşya da mevcut.
İSMİL ÇARŞI VE İSMİL FIRIN İSMİL’E ÇOK YAKIŞTI
Karatay Belediyesi’nin son 20 gün içinde açılışını yaptığı bir diğer iki önemli yatırım İsmil’de hayata geçti. İsmil’e prestij katan her iki projenin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken; 2 bin 50 metrekare inşaat alanında hayata geçen ve 30 işyerinden oluşan İsmil Çarşı, toplamda 33 milyon liraya mal oldu. İsmil Fırın ise 267 metrekare inşaat alanında hayata geçti ve 2 milyon 400 bin liraya mal oldu.
KONYALILARIN HAYATINA KATKI SUNAN PROJE: HACISADIK SOSYAL TESİSİ
Karatay’da her yaş ve kesimden insanın faydalanacağı projelere imza atmayı sürdüren Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışını da gerçekleştirdi. Hacısadık Mahallesi’ne inşa edilen ve 35 milyon liralık maliyetiyle Hacısadık Sosyal Tesisi, bin 981 metrekare inşaat alanına sahip. Tesiste 671 öğrencinin aktif olarak derslere katılabildiği KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Hacısadık Mahalle Konağı ve Hacısadık Muhtarlık Ofisi bulunuyor. Yine KOMEK bünyesinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma derslikleri yer alıyor. M.LEYLEK

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.